Pages

Friday, January 9, 2015

Darah Tinggi, Kanser, Kencing Manis? WAJIB Baca!!!

Rawatan Alternatif Penyakit Kronik Telah Ditemui




Kanser?

Darah tinggi?

Kencing manis?

Sekarang tak perlu risau lagi. Dah ada rawatan untuk membantu merawatnya.

Baca sampai habis kalau nak tahu!!!


.

.

.


Sebelum saya cerita panjang-panjang, biar orang lain bercerita dulu. Mereka semua dah berjaya sihat kembali setelah bertahun-tahun menanggung sakit.


Orang Berjaya 1

Sakit kanser menjadikan hidupnya hampir musnah. Tapi, beliau memilih untuk tidak menjalankan pembedahan. Beliau memilih vitamin Shaklee, seperti VIVIX untuk menghapuskan sel-sel kanser jahat yang mengancam hidupnya. Kini, beliau berumur 50 tahun dan masih sihat. Yang penting, beliau kini BEBAS kanser.





Orang Berjaya 2

Dengan mengambil VIVIX, dah takde dah perkataan 'darah tinggi' dalam kamus hidup. Best kan bila darah tinggi dah tak menghantui hidup kita dan orang tersayang kan?

Dan bonusnya, organ dalaman jadi muda...lebih muda dari umur kita yang sebenarnya. WAh...amazing!!!




Orang Berjaya 3

Kencing manis dah 14 tahun tak pernah sembuh-sembuh. Bacaan asyik berbelas-belas je. Tak pernah satu angka. Tapi, lepas makan VIVIX selama 7 bulan je, beliau dah sihat dan bacaan turun jadi 4.8. Satu angka kot...Ajaib kan?

Hidup gembira dengan VIVIX, hidup gembira tanpa Diabetes!!!




Suka tak baca kisah orang lain yang berjaya sihat setelah sekian lama? Anda-anda semua pun oleh sihat macam mereka juga. Percayalah. 

Jom baca mengenai 'tonik ajaib' Shaklee nie. 

Lepas nie tak payah bergantung harap pada ubat hospital dah.


..........................................................

Pengenalan: Apa itu VIVIX?




Nampak sedap kan? Nie la rupanya VIVIX Shaklee. Vivix adalah dalam bentuk cecair. Makan macam tu pun boleh, atau nak bancuh dengan air pun boleh. Ikut tekak sendiri.

Vivix adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru dalam dunia nutrisi sihat dan suplement nie. Ia juga adalah revolusi terbaru dalam pemakanan polifenol. 

Polifenol nie adalah kumpulan fitokimia yang terdiri dari sebatian tanaman yang mempunyai khasiat antioksidan yang sangat tinggi dan juga mempunyai sel-sel anti-penuaan semulajadi. Sebab nie la VIVIX menjadi kegilaan ramai dalam membantu pemulihan penyakit.

VIVIX ini juga sering digelar 'tonik ajaib' sebab ia banyak membantu dalam proses menghasilkan sel-sel sihat yang mampu melawan sel-sel jahat yang menyebabkan penyakit seperti kanser. 


Bagaimana VIVIX berfungsi?


1. Mempertahankan sel

2. Memberi tenaga kepada sel

3. Membaiki sel

4. Meningkatkan prestasi sel


Fokus Utama VIVIX?


1. Pembaikan DNA
Hari-hari kita berdepan dengan radikal-radikal yang boleh rosakkan DNA kita. Tugas Vivix adalah untuk melindungi sel-sel dalam badan kita dan juga membaiki selular DNA kita. 

2. Mengurangkan keradangan
Bila kita mengawal genetik,ia boleh menjadikan umur kita merosot pada peringkat DNA. Sebab tu kita nampak lagi tua dari umur sebenar kita. 
Dalam Vivix, ada ramuan yang membantu melambatkan penuaan. Baru la muda sentiasa...hehehe... 

3. Meningkatkan pengeluaran tenaga
Dalam DNA kita, ada sel yang dipanggil Mitochondria. Mitochondria nie tugasnya adalah untuk menjana tenaga sel. Kalau prestasi mitochondria berkurang, fungsi sel-sel kita pun menurun la.
So, tugas Vivix adalah untuk membentuk mitochondria yang  baru untuk meningkatkan tenaga dalam sel.

4. Menghalang pengumpulan protin AGE
Kalau protin AGE (Advanced Glycation End products) banyak dalam sel kita, ia boleh menyebabkan sel kita jadi lemah.
Dalam Vivix ada Resveratrol yang melambatkan protin AGE. Ia secara tak langsung menguatkan sel-sel DNA kita. 

Kandungan Utama VIVIX?


1. Anggur Muscadine

  • mempunyai lebih dari satu kromosom, sangat bermanfaat kepada kesihatan kita. 
  • dalam anggur nie ada asid ellagik dan juga phyto-nutrient yang mempunyai ciri-ciri anti-virus, dan anti-bakteria, dan yang paling penting mampu menghentikan/membunuh sel-sel kanser.
  • sangat berguna dalam proses anti-penuaan
  • Bila digabungkan dengan resveratrol dalam anggur ni dengan Elderberry Eropah dan juga lobak ungu, ia mampu menghasilkan ramuan yang bertanggungjawab untuk awet muda.



2. Lobak Ungu

  • anti-oksidan yang tinggi.
  • Asid klorogenik yang terdapat dalam lobak ungu ni dikatakan mampu mengurangkan diabetes.
  • Anthocyanins adalah agen utama anti-oksidan. Ia memberi kesan positif pada salur darah, menjadikannya agen yang boleh mengurangkan risiko penyakit jantung.



3. Elderberi Eropah

  • mempunyai flavonoids, ia mampu melawan jangkitan virus dan bakteria. Dasarnya, ia mampu meningkatkan sistem imun badan kita.
  • Juga memunyai anthocyanins, bantu dalam simptom sakit otot, selesema dan juga influenza.
  • dapat merendahkan tahap kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolesterol LDL, iaitu penyebab penyakit kardiovaskular.
  • Elderberry adalah pelindung penting untuk penyakit kardiovaskular dan juga jantung, seperti serangan sakit jantung dan strok.
  • ia juga penting dalam mengurangkan stress, membaiki penglihatan, dan juga pernghadaman.



4. Polygonum Cuspidatum

  • Ia juga adalah sumber resveratrol, sama macam dalam anggur Muscadine.
  • Banyak kajian telah dijalankan. Hasilnya, resveratrol dalamnya membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestari atlet, dan juga mengurangkan berat badan.


10 Manfaat VIVIX?


a. Menggalakkan penuaan sihat

b. Membantu mengelak kanser

c. Mengurangkan penyakit jantung

d. Mengurangkan kompilasi kencing manis

e. Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi

f. Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk (Alzheimer) 

g. Membantu proses penurunan berat badan

h. Menyokong kesihatan mata

i. Meningkatkan sistem imun badan

j. Membantu kesihatan secara menyeluruh


10 golongan yang digalakkan mengambil VIVIX?


a. Pesakit kanser

b. Pesakit jantung

c. Pesakit darah tinggi

d. Pesakit kencing manis

e. Pesakit gout

f. Perokok yang nak berhenti merokok

g. Orang yang sakit Althritis dan sakit-sakit sendi

h. Orang yang menghidap Alzheimer

i. Sesiapa yang mengidamkan awet muda

j. Orang yang inginkan badan yang sihat secara menyeluruh


Siapa yang tak boleh makan VIVIX?


i. Ibu mengandung

ii. Ibu menyusu

iii. Individu berusia 18 tahun ke bawah


Testimoni-testimoni berjaya mengenai VIVIX







...........................................................................................


Inilah VIVIX, 'tonik ajaib' yang mampu mengurangkan sakit kencing manis dan darah tinggi. Ia juga penting dalam melawan sel-sel kanser.

Sebab nie la saya memang menyarankan semua untuk mengambil VIVIX sebagai suplement harian anda, terutamanya yang sakit-sakit nie.

Takkan la nak tunggu sakit dah teruk, kanser dah sampai stage 4, darah tinggi dah jejak 200+ dan bacaan gula dah sampai 20 baru nak start makan VIVIX kan?

Makan la sementara kita masih sihat nie. Mencegah lagi baik dari mengubatinya.



Puas hati dengan penjelasan?

Kalau masih ada soalan, hubungi saya cepat. Saya explain lagi. Sembang-sembang private lagi best.


Tak de soalan tapi nak beli?

Hubungi saya juga ye. Saya order kan terus....




Tapi.....




Saya ada tawaran hebat sepanjang Januari nie. Hanya Januari 2015 sahaja ye.


Tawarannya adalah.......










Ta da....





Menarik kan?


*** Beli 2 botol:

- dapat 5% discount

- FREE MEMBERSHIP - beli dengan harga ahli

- Bonus bulan Februari




Atau




***Beli 6 botol:

- PERCUMA 1 botol

- FREE MEMBERSHIP - beli dengan harga ahli

-Bonus berganda bulan Februari







Best kan????

Apa tunggu lagi, order cepat dan dapatkan hidup yang sihat sekarang! 

Jangan merana menanggung kesakitan di kemudian hari!!!



Noor Syuhada Amir Hassan 
ID number: 1139539
COD: Skudai/Johor Bahru/Bandar Seri Alam
SMS/PM/Whatssap 0192198621
Facebook: Ummu Zuhayr
FB page: Syifa's Gift
Instagram: syuamir




Wednesday, January 7, 2015

13 Testimoni Pesakit Kencing Manis: Bacaan Gula Berkurang Kerana Vivix

Penyakit Kencing Manis memang sangat membimbangkan. Mana tak nya, Malaysia merupakan negara ke 10 di dunia dengan jumlah pesakit teramai. Ngeri kan?

Siapa yang menghidap penyakit kencing manis?

Dah puas mencari rawatan alternatif tapi tak jumpa yang sesuai dengan badan?

Dah ramai doktor dan pakar pergi jumpa tapi hasilnya masih lagi sama macam dulu? Bacaan gula tak juga turun-turun, bazir je duit kan.

.

.

.


Nak saya beritahu tak yang saya ada rawatan alternatif yang sangat berkesan dalam menurunkan bacaan gula dalam darah?

Ramai yang guna produk nie semua cakap yang bacaan gula kembali normal. Kalau tak 100% normal, at least berkurang la, dari bacaan berpuluh-puluh tinggal berbelas-belas je, ada yang sampai tinggal 1 angka je bacaan gulanya. Teruja tak? Mesti tak sabar nak tahu kan???

.

.

.


Apa kata kita baca testimonial individu-individu yang telah berjaya sihat dengan VIVIX Shaklee :)



Testimoni 1:

(i) Beliau sangat gembira apabila suami sendiri yang menghidap diabetis semakin sihat. Bacaan gula dari 15 turun kepada 10 dalam masa 2 minggu je.

(ii) Customer beliau pun membeli Vivix untuk ibu tersayang. Ibu customer nya menghidap penyakit kencing manis + darah tinggi + sakit lutut + jantung bengkak + sakit badan + sakit pinggang. Bagi Vivix selama seminggu dah mula baik sakitnya. Dah bertenaga kembali. Alhamdulillah....

Best kan dapat jadi semakin sihat?


Testimonial 1


Testimoni 2:

Cuba perhatikan gambar-gambar di bawah nie.

Sebelum ambil Vivix, tapak kaki berlubang-lubang.

Selepas ambil Vivix, lubang-lubang tu dah tumbuh isi balik....

Tak dapat saya bayangkan macam mana nak berjalan kalau keadaan kaki camtu kan?


Testimonial 2

Testimoni 3:

Penghidap kencing manis selama 14 tahun pun ada peluang untuk pulih. Sebelum mula makan Vivix, bacaan gula sampai 15.5. Tapi, lepas 7 bulan je makan Vivix, bacaan jadi 4.8, terus isytihar bebas dari kencing manis.

Siapa yang tak nak bebas dari kencing manis kan?


Testimonial 3

Testimoni 4:

Sedih baca kisah ayah kakak nie. Sebelum ambil Vivix, bacaan gula dalam darah jejak sampai 17/18. Kadang-kadang sampai tak dapat dibaca. Menunjukkan betapa tinggi bacaannya kan?

Lepas tu, berat ayahnya turun mendadak. Mula-mula, pakai seluar saiz 42, lepas kena diabetis, terus jadi seluar saiz 34. Banyak beza kan?

Disebabkan anak selalu risau, kakak nie bagi la Vivix kepada ayahnya. Dengan kuasa Allah, selepas 2 minggu makan Vivix, bacaan gula turun mendadak. Sekarang bacaan gulanya adalah 5.4 sahaja!!!


Testimonial 4


Testomoni 5:

Si suami hadiahkan Vivix kepada maknya sebab maknya ada kencing manis, sekali dengan darah tinggi, sakit lutut dan asma.

Selepas 5 hari makan, bacaan gula maintain 6.2 je. Kalau biasa, memang tak boleh sentuh benda-benda manis nie....

Gembiranya hati bila tahu kan....


Testimonial 5


Testimoni 6:

Mak Cik X kena pperate mata sebab salur darah dalam mata tu pecah. Ini semua kerana diabetis, Mak Cik X hampir buta. Takutnya kena hadapi hidup kalau apa-apa berlaku kepada mata kita kan?

Lepas makan Vivix, doktor kata saraf mata Mak Cik X tumbuh balik dengan baik dan penglihatannya dah makin cerah walaupun masih silau-silau lagi.

alhamdulillah syukur sangat-sangat. Happy untuk Mak Cik X.


Testimonial 6

Testimoni 7:

Encik Y nie pun ada diabetis. Takut kena potong kaki macam atuknya. Dan Encik Y nie selalu kejang kaki yang teruk setiap malam. Kesian, sakit kan kalau kita kejang kaki?

So, beliau ambil Vivix. Sekarang dah takde lagi kejang-kejang kaki di malam hari.


Testimonial 7

Testimoni 8:

Pak Cik Nik menghidapi kencing manis yang kronik. Bacaan gula jejak 19.

Dalam masa 2 minggu lepas ambil Vivix, terus bacaan jadi 7.9. Terkejut si anak. Tapi, gembira tak terhingga.

Siapa yang tak gembira kan bila ibu bapa kita sihat kan?


Testimonial 8

Testimoni 9:

Disebabkan kencing manis, penglihatan Mak Cik Z semakin kabur. Beliau cakap mata macam makin kembang dan berair.

Sekarang semua tu telah berlalu. Mata kembali cerah dan tak de kabur dah. Bacaan gula pun makin baik.

Alhamdulillah....


Testimonial 9

Testimoni 10:

Pesakit kencing manis yang hari-hari kena cucuk insulin. Lepas ambil Vivix, tak payah cucuk insulin dah. Ubat klinik pun dah tak makan dah...

Saya yang baca pun gembira dengan perubahannya...


Testimonial 10


Testimoni 11:

Sangat kesian bila tengok mak sendiri kena makan ubat hospital sampai 20 biji hari-hari. Setiap hari kena inject insulin. Tiap-tiap bulan kena pergi check up dengan doktor. Anak mana tak sedih tengok mak macam tu kan?

Sekarang si mak dah minum 3 botol Vivix. Kesannya, semua jadi normal. So, doktor pun kurangkan dos insulin. Ubat pun dah berkurang jadi 7 biji je sehari. Yang paling best, jalan dah tak payah pimpin dah...kuat dah mak jalan sendiri.

Best kan bila dapat tahu mak dah sihat?


Testimonial 11


Testimoni 12:

Mudanya dah kena diabetis. Baru 21 tahun tau. Hidap kencing manis dari umur 12 tahun lagi. Cuba bayangkan dah start makan ubat dari umur 12 tahun?

So, adik nie cari jalan keluar dan dia temui VIVIX. End up nya, bacaan gula turun mendadak. Dari berbelas-belas turun jadi 5.6. Wah.....Sekarang dah kurang penat dan lebih bertenaga. Tu yang paling best....


Testimonial 12


Testimoni 13:

Kisah pakcik nie lain sikit. Memang dah start makan VIVIX sejak bulan 7 tapi tak memberi kesan sebab si ayah suka campur VIVIX dengan makanan herba yang lain. Jadinya, bulan 12 bacaan gula naik jadi 20.

Si anak suruh stop terus makan herba-herba nie semua. Hanya makan VIVIX dan Alfalfa saje. Lepas tu, si anak nie tambah lagi dengan Vitamin C dan juga GLA.

Seminggu je stop makan herba-herba nie, bacaan terus cantik. Terus jadi 5 je. Kagum!!!


Testimonial 13


.............................................................


Puas tak baca kisah berjaya orang lain? Mereka semua dapat kesan positif daripada VIVIX. Best kan bila sihat tanpa ada kencing manis kan?

Tak percaya lagi ke? Nak tunggu sampai gula naik teruk baru nak start makan VIVIX ke?

Beli la. Sihatkanlah diri kita dari kencing manis. Biar senang hidup kita di kemudian hari nanti.



Nak beli? Nak dapatkan maklumat lanjut pasal VIVIX dan kesannya ke atas diabetis?

Hubungi saya. Saya sedia membantu.


Love,
Syuhada


Noor Syuhada Amir Hassan 
ID number: 1139539
COD: Skudai/Johor Bahru/Bandar Seri Alam
SMS/PM/Whatssap 0192198621
Facebook: Ummu Zuhayr
FB page: Syifa's Gift
Instagram: syuamir

Tuesday, January 6, 2015

9 Testimoni Vivix Mengubati Kanser

Rawatan Kanser Telah Ditemui




Kanser ataupun barah memang menjadi antara penyakit terbanyak yang dihidapi oleh rakyat Malaysia. Takut kan? Tapi, sekarang kita dah ada banyak rawatan alternatif yang boleh membantu mengubat kanser dengan cara menghasilkan sel-sel sihat untuk melawan sel-sel kanser yang mengancam nyawa tu.




Testimoni 1:  

Wah....Vivix boleh buat sel-sel kanser tu hilang....ajaibnya!!!




Testimoni 2:


Mak Cik nie dah menghidap kanser stage 4. Banyak operation dah buat, chemotherapy dah 6 kali, radiotherapy dah 25 kali. Sel-sel kanser dah merebak sampai ke tulang belakang. Kesiannya....

Kemudian, anak mak cik nie jumpa pasal Vivix. Bagi la maknya makan Vivix. Alhamdulillah, selepas makan setengah botol, maknya lebih bertenaga dan sakit tulang pun dah hilang. 





Testimoni 3:

Mr. Law Chu Hian, nama terkenal bagi penonton NTV7 suatu ketika dulu. Beliau menghidap kanser pary-paru pada tahun 2003. Setelah menggunakan Vivix, beliau kini bebas kanser sepenuhnya!!!




Testimoni 4:


Seminggu sebelum nikah, beliau buat pembedahan buang tumor yang besarnya 13 cm. Rupanya tumor tu adalah kanser tahap 3. 

Kisah sedih bertukar gembira apabila sel kanser tahap 3 hilang sepenuhnya selepas makan vivix selama sebulan.




Testimoni 5:

Pesakit kanser payudara selama 11 tahun ini bertahan walaupun bacaan kanser tu naik turun. Tapi, peningkatan mendadak dari 18 ke 20.07 menjadikan kakak nie mencari penyelesaian lain. 

Beliau bertemmu dengan Vivix pada 2008. Selepas mengambilnya, bacaan tu turun ke 9.3. Memang kuasa Allah menemukannya dengan Vivix. 

Kini, beliau semakin sihat dan berazam membantu orang lain juga menjadi lebih sihat. 




Testimoni 6:

Kisah pesakit kanser hati pula. Ayahnya menghidap kanser hati dan juga hepatitis B. Sebelum ambil vivix, ayahnya menghadap sakit kuning dan kena admitted hospital selama seminggu.

Selepas ambil Vivix, bacaan hati ayahnya kembali normal...Tak dapat bayangkan betapa gembiranya si anak apabila ayahnya sihat...




Testimoni 7:

Mak kakak nie hidap kanser darah. Si anak bagi Vivix dan alhamdulillah, maknya makin Ok. Rambut pun dah tumbuh balik.




Testimoni 8:


Baru ambil Vivix 2 botol je, sel kanser pada usus (kanser tahap 4 ye...) dah makin hilang. Katanya, dah recover dari kanser. Alhamdulillah.....





Testiomoni 9:


Kakak nie ada breast lump, suspect kanser sebesar 50 sen. Suruh buat treatment kat hospital tak nak. So, beliau ambil Vivix. Selepas 3 bulan consume Vivix, lump yang sebesar 50 sen tu jadi besar 5 sen je...

Wah...kakak nie tak putus asa dengan Vivix walaupun tunggu sampai 3 bulan baru nampak kesan. Syukur!







Inilah cerita-cerita pesakit kanser yang telah berjaya sihat dengan pengambilan Vivix.

Tak mustahil untuk kita sembuh walaupun kanser dah stage 4. So, jangan putus asa dalam mencari rawatan untuk kanser.

Apa tunggu lagi? Takkan nak tunggu kanser dah sampai stage 4 baru nak ambil Vivix ke? Baik ambil sekarang untuk membaik pulih kanser.

Untuk yang ada keturunan kanser, baik cegah awal-awal. Jangan tunggu dah kena diagnose kanser baru nak start ambil Vivix.

Untuk keterangan lanjut / nak beli Vivix,

Hubungi saya, saya sedia membantu.


Love,
Syuhada



Noor Syuhada Amir Hassan 
ID number: 1139539
COD: Skudai/Johor Bahru/Bandar Seri Alam
SMS/PM/Whatssap 0192198621
Facebook: Ummu Zuhayr
FB page: Syifa's Gift
Instagram: syuamir




Thursday, December 18, 2014

Resipi bayi umur 6 - 9 bulan

Nak start dengan makanan apa yek?


Bulan depan Basyiirah dah masuk 6 bulan. Lajunya masa bergerak...hihi...Dah nak masuk 6 bulan nie, Syu kenalah mula fikir nak bagi Basyiirah makan apa. 

Bila Syu nak pilih makanan yang sesuai, Syu kena pertimbangkan:

1. Perut Basyiirah yang masih kecil tu. Tak boleh nak nak mulakan dengan yang berat-berat kan. Kesian perut Basyiirah nanti terkejut pulak. Biasa minum susu, tetiba terus makan solid food. Mana boleh kan. Kena la beri yang semi-solid dulu supaya perut dapat adapt perlahan-lahan makanan baru.

2. Pilih makanan yang senang hadam sebab permulaan makan nie, sistem penghadaman dan perkumuhan baru nak matang. Kalau salah makan takut sembelit pulak nanti. Kesian baby kita.

3. Pilih bahan yang organik, bukannya makanan instant. Masak la untuk anak kesayangan. Kalau boleh jangan la ambil mudah je pasal pemakanan anak.


Resipi bayi 6 - 9 bulan


Untuk 6 - 9 bulan, Syu memang suka mulakan dengan puri buah, especially Epal dan kurma.


1. Resipi Puri Epal



a. Kupas kulit Epal dan potong dadu.


Buah Epal di kupas kulit dan dipotong kecil-kecil


b. Steam kan buah epal yang dah dipotong sampai lembut.

c. Kisarkan buah Epal tu sampai hancur, jadi macam bubur. Boleh tambah sedikit air semasa blend.

d. Masukkan dalam bekas bertutup dan simpan dalam peti ais. Bila nak makan, panaskan sahaja.


Puri Epal a.k.a Apple Puree




2. Resipi Puri Kurma


Kurma Mozafati


a. Buang biji kurma dan rendam dalam air (kalau kurma tu jenis yang keras. Kalau kurma jenis  
    lembut tak payah rendam tau).

b. Kisarkan buah kurma dengan air sehingga jadi puri.

Puri kurma

c. Masukkan dalam bekas dan siampan dalam peti ais. Bila nak makan baru panaskan. 


3. Puri Lobak Merah


a. Kupas lobak merah dan potong dadu.

Resepi Puri Sayuran (Sweet Potato & Carrot)


b. Steam lobak hingga lembut.

c. Blend lobak hingga menjadi puri. Tambah air jika perlu.

Resepi Puri Sayuran (Sweet Potato & Carrot)



*Semua resipi nie Syu memang tak rebus. Syu prefer untuk steam sebab Steam tak hilang khasiat buah tu. Kalau kita rebus, nanti khasiat buah tu semua hanyut di bawa air.



***********************


Resipi-resipi puri nie semua Syu memang guna masa syifa' 6 bulan dulu. Sekarang kita recycle je semula resipi-resipi nie.


Tips tambahan:


1. Setiap puri (atau makanan lain yang kita perkenalkan kepada bayi kita) kita mesti bagi baby kita makan sekurang-kurangnya 4 hari. 

Ini kerana kita nak tengok anak kita allergic ke tak pada makanan yang kita bagi tu. Kalau tak de apa-apa yang timbul (ruam ke, gatal-gatal ke, dll) maknanya anak kita boleh terima la makanan tu.


2. Kalau kita sibuk bekerja, boleh la buat stok makanan banyak-banyak dan simpan dalam freezer. Bila nak hantar pergi rumah babysitter, barulah panaskan makanan anak kita tu.


Sunday, November 14, 2010


Moga bermanfaat. Selamat mencuba!


Love,
Syuhada


Wednesday, December 17, 2014

First Time Naik Kapal Terbang Dengan Anak Kecil? Amalkan Tips-tips ini!

Susah kalau anak mula meragam dalam kapal terbang


Masih teringat waktu Syu first time bawak Ahmad Zuhayr naik kapal terbang. Time tu Ahmad umur setahun dan Syu nak balik New Zealand untuk habiskan final semester di sana. 

Syu dah tinggalkan Ahmad Zuhayr dengan keluarga selama 6 minggu. Terpaksa putuskan menyusu lagi. Tapi, atas sebab-sebab tertentu, Syu memang tak dapat nak bawa Ahmad Zuhayr. Tapi, Syu janji dengan Zuhayr masa tu, Syu akan balik masa cuti mid-sem untuk bawa dia sekali (dia bukan faham pun..hehe).

Mula-mula Syu fikir, biarlah Zuhayr tinggal dengan keluarga di Malaysia sebab tak lama pun lagi nak habis belajar di sana. Ada lebih kurang 4 bulan je lagi sebelum Syu balik Malaysia for good. Tapi, Syu tak sanggup sebab rindu sangat. Ye la kan, anak sulung memang macam tu la. 

Dah la suami nun jauh di Ireland, anak di Malaysia dan Syu di NZ. Memang hidup berjauhan di 3 benua yang berbeza. Hanya Allah saja penambat kasih kami semua.

So, balik cuti mid-sem Syu memang nekad nak bawa Ahmad Zuhayr balik NZ. Memang mengumpul duit masa di NZ untuk beli tiket kapal terbang dan menyediakan segala keperluan Ahmad Zuhayr masa di sana nanti. 

Masa naik kapal terbang pun memang Ahmad Zuhayr well-behave. Tak de meragam pun walaupun naik turun kapal terbang. Masa tu kami travel KL-Singapore-Auckland. Masa menunggu untuk connecting flight pun Zuhayr ok je. 

Apa yang Syu buat untuk travel dengan Zuhayr yang setahun tu?


1. Check-in awal dan request basinet (tempat untuk baby tidur)


Kalau kita travel dengan anak kecil, make sure kita check-in awal. Ini sebab kita nak request seat yang ada basinet so senang anak nak tidur dalam tu nanti. Takde la kena pegang sepanjang jalan. Penat tu boleh sakit pinggang dan kebas kaki. 

Alhamdulillah Syu dapat seat yang ada basinet dari Singapore ke Auckland. Sedap la Zuhayr tidur dalam tu. Cuba bayangkan kalau pangku Zuhayr tidur sepanjang 10 jam perjalanan tu? Tak sanggup rasanya. 

At least bila ada basinet tu, anak selesa tidur. Kita pun selesa nak berehat juga. Selamat pun selamat. 


2. Semua keperluan letak dalam satu beg


Masa travel tu, Syu memang letak semuanya dalam diaper bag Zuhayr. Pampers, baby wipes, baju salin, susu, termos air panas (yang nie kalau takde pun tak pe, dalam kapal terbang boleh minta), toys sikit-sikit untuk dia main. Tak de la bosan sangat nanti.


3. Bawa baby carrier dan stroller yang ringan


Stroller dan carrier memang penting masa travel dengan anak kecil. Senang nak bergerak dan ada la tempat nak letak barang-barang. Sangkut je kat stroller tu. 

Syu bawa dua-dua sebab stroller awal-awal dah kena check-in. Masa nak baording, memang guna carrier je. Naik aerotrain kat KLIA, jalan mencari gate boarding memang senang dengan carrier.


4. Pilih flight petang/malam


Masa penerbangan juga penting untuk di consider. Better pilih flight petang/malam sebab time tu memang time tidur anak kita. Senang la sikit, nanti tidur je sepanjang jalan. 

Masa Zuhayr naik kapal terbang, memang tidur walaupun bukan la malam pun. Even dari KL ke Singapore pun dia tidur walaupun tak lama. Sebelum take off dah tidur, dan dah landing baru bangun. 

Semasa menunggu connecting flight dari Singapore ke Auckland, Syu memang tak tidurkan Zuhayr langsung. Biar je Zuhayr main-main. Syu pilih tempat yang tak ramai orang, so takde la risau sangat Zuhayr merangkak ke sana-sini. 

Bila naik semula kapal terbang nak ke Auckland, Zuhayr dah penat. Sebelum take-off, Syu dah bagi susu siap-siap. Lagi pun time tu dah malam. Lepas take-off, Zuhayr tidur. Waktu tengah malam, agak-agak macam Zuhayr nak bangun je, terus bagi susu lagi sekali. So, Zuhayr sambung tidur sampai la Auckland.  


5. Minum susu/air masa take off dan landing


Kalau anak kita minum susu botol dan dah minum air masak, make sure time take-off dan landing dia minum. Ini sebab nak elakkan telingar anak kita dari berdengung. Kesian nanti tak selesa pulak kalau telinga berdengung. 

Kalau kita yang dah besar panjang nie, memang la makan gula-gula ataupun kunyah chewing gum je. Memang tak de dengung pun. Kalau dengung juga, tutup hidung rapat-rapat dan hembus nafas kuat-kuat. Buat la banyak-banyak kali sampai dengung tu takde dah. 


*********************************

Ni la pengalaman 3 tahun yang lepas. Memang mencabar, tapi kenangan yang sangat tak boleh dilupakan. Memang best bila anak ada dengan kita.

Moga bermanfaat juga kepada semua yang nak travel naik kapal terbang dengan anak kecil. Tak kira la flight lama ke, flight sekejap ke, tips-tips nie boleh digunakan juga.


Selamat travel dengan anak kecil mummy!!!


Love,
Syuhada.

Saturday, December 13, 2014

Christmas Giveway 2014

Sertai 'Listen n Win' Contest 2014






Tak lama lagi dah nak Christmas kan? Tiny Little Garden nak bagi hadiah sempena Christmas yang akan datang nie (Walaupun tak sambut Christmas, tak semestinya tak boleh bagi hadiah kan???). Jom sertai Christmas Giveway 2014 dan menangi hadiah berupa:






Senang je nak menang voucher nie. Ikut je langkah mudah di bawah ni.




Langkah-langkah untuk memenangi contest nie adalah:

1. Follow blog Tiny Little Garden.

2. Like Facebook Page HealthyPharmacy

3. Tonton 3 video di bawah dan dengar dengan teliti apa yang diperkatakan. Isi tempat kosong berdasarkan ucapan yang dibuat di dalam video-video itu. 

4. Tinggalkan jawapan anda di inbox HealthyPharmacy.

5. Tag 3 (lagi ramai lagi bagus) kawan anda DI SINI supaya mereka pun ada peluang untuk menang juga.

6. Pemenang akan dipilih secara random dan akan diumumkan di facebook Syu sendiri (Ummu Zuhayr) dan juga di Facebook page HealthyPharmacy.

***Pengedar Sah Shaklee tak boleh join ye...



Dah sedia? Jom tonton video-video di bawah.

Selamat mendengar dan mengisi tempat kosong!!!!

Good luck!


Video 1: Bayi pramatang




Ucapan 1:

"Sepanjang saya menjaga anak saya di hospital memang saya makan  (1)................. dan saya tambah lagi order  (2) .........................................  sebab 32 minggu saya punya susu belum ada lagi."




Video 2: Penat menyusukan anak



Ucapan 2:

"Set pertama yang saya ambil, iaitu (3)................................................ ada (4)......................................"



Video 3: Anak selalu sakit





Ucapan 3

"Finally, saya jumpe (5) ................................... dalam 3 bulan tu, berat badannya meningkat."




_____________________________________


Dah dapat semua jawapan? 

Jangan lupa untuk tinggalkan jawapan dan tag kawan-kawan juga ye!!!

Thursday, December 11, 2014

Tambah Pendapatan Sebelum GST Bermula

Kos Sara Hidup Akan Meningkat Tahun Depan


Tahun depan, Kerajaan akan mulakan GST. Ini maknanya harga barang akan meningkat dan ia akan menjejaskan perbelanjaan kita secara menyeluruh. Gaji kita masih sama, kalau RM 2500 masih RM 2500. Tapi, dengan harga barang dah naik, boleh ke kita hidup dengan RM 2500 tu? Tak boleh kan? Jadi, kita kena la tambah pendapatan kita sebelum GST nie bermula.


Cara menambah pendapatan


Cara yang paling mudah untuk menambah pendapatan adalah melalui perniagaan. Perniagaan adalah cara paling mudah untuk menjana pendapatan, tapi kena la buat dengan cara yang betul. Takde rasuah-rasuah eh.


Perniagaan apa yang sesuai


1. Modal yang sedikit


Kita kumpul duit sikit buat modal dan mulakan perniagaan kita. Tapi, sebagai permulaan, jangan la cari perniagaan yang modalnya tinggi. Mana nak cari duit kan? Tak nak lah belum mula berniaga dah start hutang kan?


2. Produk yang ada permintaan


Kalau pun kita pilih modal yang kecil, jangan la pulak kita pilih produk yang tak de orang nak beli. Kita mesti pilih barang-barang yang menjadi trend masa kini ataupun produk yang orang memang perlu seperti tudung ke, makanan kesihatan ke, kain ela nak buat baju je. Produk-produk macam ni memang orang akan beratur nak beli.


3, Manfaatnya banyak


Make sure barang yang kita jual tu mempunyai banyak manfaat, tak kira la pada pengguna ataupun pada kita. Lagi banyak manfaat, lagi ramai orang nak beli sebab fikirkan segala kebaikan yang ada tu. 

Kita pun sebagai penjual, mesti nak buat bisnes yang menawarkan banyak manfaat kan? Baru semangat nak berbisnes.

4. Berniaga di mana-mana


Sekarang nie orang dah tak berapa rajin nak pergi kedai bershopping. Ramai yang suka shopping online. So, kita kena la pilih perniagaan yang boleh di buat di atas talian, di mana pelanggan boleh mencari kita pada bila-bila masa sahaja. 

Nak tengok barang pun, klik je website/blog kita. Nak message buat order pun senang, nak call pun boleh. Bila dah setuju nak beli, kita pos je. Tak perlu susah-susah orang nak kena pergi kedai kita.


Hmmm....perniagaan apa yang sesuai ni?


Pilihlah bisnes SHAKLEE. Perniagaan Shaklee memenuhi semua kriteria di atas tu. Tak perlu risau. Kita buat banyak, kita dapat pulangan banyak. Buat sikit, pulangannya setimpal dengan usaha kita. 

Yang bestnya Shaklee nie adalah disebabkan manfaat-manfaat yang kita dapat apabila kita menjadi pengedar sah Shaklee.


1. Modal/yuran keahlian


Yuran keahlian Shaklee hanyalah RM 65 sahaja untuk seumur hidup. Kalau termasuk postage, ianya hanyalah RM 75 (Semenanjung Malaysia) dan RM 85 (Sabah dan Sarawak). Murah kan?

Kalau nak dapat FREE MEMBERSHIP, hanya perlu beli produk Shaklee sebanyak 200 unit volume (uv), lebih kurang RM 680 (Semenanjung Malaysia) dan juga RM 850 (Sabah dan Sarawak).

Dengan menjadi ahli Shaklee, anda tak semestinya nak buat bisnes. Nak makan sendiri pun boleh. Kalau nak buat bisnes untuk menjana pendapatan, lagilah dialu-alukan.

Buat bisnes ke tak, anda masih dapat beli dengan harga ahli.


2. Penjimatan berganda


Kalau nak makan sendiri-sendiri, kita still untung sebab kita akan dapat harga ahli, di mana kita jimat sehingga 30% daripada harga retail.

Tapi, apabila kita buat bisnes, kita akan dapat untung dengan beberapa cara:


a. untung segera

Apabila pelanggan order barang dengan kita, kita jual kepada mereka dengan harga retail. Tapi, kita beli dengan harga ahli. Perbezaan harga tu la yang di panggil untung segera. Kita terus dapat untung time tu juga.


b. cash bonus

Cash bonus ni kita dapat setiap pertengahan bulan. Cara nak dapatkan bonus adalah dengan mengumpul uv daripada penjualan produk-produk Shaklee. 


% bonus yang kita berhak dapat bila mencapai target uv


Contoh pengiraan bonus menikut uv. Cuba bayangkan
kalau lagi banyak uv kita, banyak lagi la bonus kan?

Kalau bulan tu kita dapat kumpul sekurang-kurangnya 150 uv, kita berhak mendapat bonus pada pertengahan bulan berikutnya. Lagi banyak uv kita kumpul, lagi banyak la bonus kita dapat. 



Lagi ramai downline, lagi banyak peluang untuk kita dapat uv kumpulan


3. Berpeluang untuk melancong ke luar negara/umrah/conference


Kalau kita berusaha keras, pulangannya mesti la lumayan. Kalau cukup point untuk tahun tu, memang kita berhak untuk dapat percutian 5 bintang tajaan Shaklee, ataupun pergi umrah, ataupun menghadiri National Conference (dalam negara) dan juga Global Conference (USA). Tahun 2015 nie Shaklee akan ke ITALY. Bestnyeeee.....


4. Berpeluang mencapat kereta FREE


Ini pun lagi satu cara penghargaan Shaklee kepada pengedarnya yang layak. Bukan senang ye nak dapat, tapi TAK MUSTAHIL juga.

Yang bestnya, Shaklee bagi duit je. Terpulanglah kita nak simpan ke, nak beli kereta baru ke, nak guna untuk bayar kereta sedia ada ke. Ikut suka kita.





Kenapa kena pilih SHAKLEE?


Selain dari mendapat bonus setiap bulan dan harga yang murah, anda akan masuk dalam keluaarga Shaklee kami yang sangat-sangat best. Semua orang saling bantu-membantu. 

Dalam keluarga Shaklee kami, anda akan dapat banyak manfaat dan kebaikannya. Memang tak dinafikan lagi, memang best. Antara manfaat yang anda boleh dapat adalah:

1. Support group yang sangat membantu dan mendorong


Kalau anda berdaftar di bawah saya, anda akan dimasukkan ke dalam Secret Group kami (Facebook dan juga Whatssap). Di dalam group ini, anda akan mendapat bimbingan daripada leader-leader yang memang terserlah kewibawaannya.

Semua orang dalam Support Group akan saling membantu dan menjawab soalan sekiranya anda buntu dan tak tahu nak buat apa.

2. Kelas online


Buat Shaklee pun kena pergi kelas tau. Tapi, yang bestnya Shaklee nie, masuk kelas dari rumah je. Yang penting ada line internet. Cucuk headphone kat handphone or laptop, dengar je. Senang kan?

Kelas Webinar nie sangat-sangat mudah terutama bagi orang-orang yang sibuk dengan hal-hal lain, ataupun susah nak keluar malam-malam dengan anak kecil yang ramai ke. Webinar nie kita hanya perlu dengar je. Sambil layan anak, sambil dengar dan salin nota.


Macam mana nak daftar?


Ada beberapa cara untuk anda mendaftar sebagai ahli Shaklee. Antaranya:

1. Daftar di Branch Shaklee


Kalau anda ingin mendaftar sendiri di Branch Shaklee yang berdekatan, anda perlukan seorang sponsor, iaitu orang yang akan menjadi upline anda. Kalau anda ingin mendaftar di bawah saya, anda hanya perlu baritahu nama dan ID saya sahaja (NOOR SYUHADA AMIR HASSAN, 1139539) semasa membuat urusan pendaftaran.

Pilihlah betul-betul upline anda. Make sure orang itu boleh membantu anda di dalam bisnes Shaklee nie. Saya janji kalau anda mendaftar sebagai downline saya, saya akan buat sehabis baik sehingga anda berjaya. Saya akan bimbing anda sama macam mana upline-upline saya bimbing saya sekarang nie.

2. Hubungi saya sendiri


Saya sendiri boleh daftarkan untuk anda menjadi downline saya. Saya hanya memerlukan butiran peribadi anda untuk diisikan ke dalam borang permohonan. Settle.


............................................................



Sangat banyak manfaat kan kalau kita join Shaklee? 

Apa lagi, jom sertai keluarga Shaklee saya dan bersama-sama naik ke puncak.




Tambah pendapatan kita sebelum GST mengubah perbelanjaan kita semua. Kawal apa yang mampu kita kawal dan jangan mengeluh pada apa yang bukan dalam jangkauan kita.





Sebarang pertanyaan, boleh la hubungi saya. Saya akan bantu sedaya yang boleh.


Love,
Syuhada



Noor Syuhada Amir Hassan 
ID number: 1139539
COD: Skudai/Johor Bahru/Bandar Seri Alam
SMS/PM/Whatssap 0192198621
Facebook: Ummu Zuhayr
FB page: Syifa's Gift
Instagram: syuamir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...